golf voor beginners - alle begin is moeilijk

Voor de leek in de golfsport, die zich altijd heeft afgevraagd;

WAAR HEBBEN ZE HET OVER!?!

En inderdaad….. het gaat erom het balletje in zo min mogelijk slagen in het gaatje te krijgen. Allereerst halen we een aantal vooroordelen weg: Golfen is niet alleen maar meer voor de elite. Er zijn genoeg banen in Nederland, Europa en zelfs in de wereld, die je meer dan welkom heten als je simpelweg een balletje wilt slaan en wilt genieten van de natuur en de buitenlucht.

de Golfbaande Kledingde Stokkende Scorekaartje Handicap

De kleding voorschriften vallen reuze mee. Zolang je niet in de afgescheurde spijkerbroek en met roze bobbelgum bel voor je mond op de golfbaan komt, vindt iedereen het al lang gezellig dat je meedoet. Natuurlijk zijn hierop uitzonderingen, maar daar kom je snel genoeg achter als je de website van de desbetreffende club bekijkt, of het clubhuis betreedt.

een verklarende woordenlijst - golf voor beginners

Een mooie woordenlijst kun je vinden op de site van Gerrit Speek. Hij heeft er zijn hobby (een mooie trouwens) van gemaakt, om elk mogelijke term op te zoeken, te vertalen en nader uit te leggen.

Ik ben bezig de meest gangbare over te nemen en verder uit te leggen met oefeningen, beeldmateriaal, video’s en andere nuttige tips of wetenswaardigheden. Met als doel om jou als ‘leek’ het vertrouwen en de interesse te geven, dat je zonder enig schroom naar een golfbaan durf te stappen en kunt zeggen; “ik kom een balletje slaan”.

p.s. als inspiratiebron voor deze opzet mag ik mijn moeder noemen. Bij de begindagen van mijn hobby golf website Wicked Golfers.com, snapte ze er helemaal niets van. Mijn doel dus, om het haar allemaal te verduidelijken.

Waar te beginnen:

Allereerst ludiek, bij een mooi filmpje uit het Polygoon archief, waar het spel stap voor stap wordt uitgelegd aan de hand van toenmalig golf professional Jan Dorrestein en uiteindelijk winnaar Seve Ballesteros.